DJI dnes představil Mavic 2 Pro a Mavic 2 Zoom, dva drony, které jsou nástupci populární Mavicu Pro z roku 2016. Oba nové drony jsou vybaveny vylepšeným designem, který obsahuje kamery s nejnovějšími tříosými kardanovými technikami DJI pro hladké a stabilní záběry. Drony mají také stejný pohodlný, skládací design, který byl poprvé představen u Mavicu Pro.



Tělo modelu Mavic 2 Pro a Mavic 2 Zoom má vylepšené tělo s nízkým hlukem, který umožňuje hladký a tichý let a oba podporují až 31 minut letu. Oba drony mohou dosáhnout maximální rychlosti 72 km/h v režimu Sport. 

Poprvé drony obsahují snímače překážek na všech stranách dronu, které přenášejí data do výkonnějšího centrálního procesoru pro lepší vyloučení překážek. V dolní části jsou k dispozici další pomocná světla, která pomáhají snímačům dolů při slabém osvětlení.Mavic 2 Pro, s cenu 1.449 dolarů, obsahuje 20 megapixelový fotoaparát L1D-20c od firmy Hasselblad, který obsahuje technologii Hasselblad Natural Color Solution pro podrobné letecké záběry s bohatými barvami. Fotoaparát je vybaven nastavitelnou clonou f2.8-11 a používá 1″ snímač, který má stejnou velikost jako snímač v přístroji Phantom 4. Obsahuje také podporu pro 10bitový barevný profil Dlog-M pro lepší dynamický rozsah.

DJI Mavic 2 Zoom, stojí 1,249 dolarů, zaměřuje se na flexibilitu s 12MPx, 2x optickým objektivem (24-48 mm) s čepem 1 / 2,3 palce. Funkce Dolly Zoom je zahrnuta pro „jinou světlou výhružnou perspektivu“.

Nový digitální přenosový systém Ocusync 2.0 dokáže přenášet 1080p až na vzdálenost 8 kilometrů pro úpravu s plným HD signálem.

Oba drony Mavic 2 Pro a Mavic 2 Zoom zaznamenávají 4K video s kompresí H.265 pro podrobnější informace spolu s vylepšenými fotografiemi HDR. Podporují také několik režimů nahrávání, jako je Hyperlapse, Circle Hyperlapse a Waypoint Hyperlapse, spolu s Active Tracking 2.0.