Na začátku letošního roku na své konferenci F8 společnost Facebook předvedla svou novou službu „Dating“. Nyní TechCrunch nabízí další podrobnosti o službě, která bude ve skutečnosti vložena do hlavní aplikace Facebook, a ne jako samostatná aplikace, jak bylo uvedeno.



TechCrunch vysvětluje, že jakmile se přihlásíte ke službě Facebook Dating, jediní, kteří budou mít možnost vidět váš profil, jsou ti, kteří tuto funkci také aktivovali. Budete mít také přístup k exkluzivním skupinám a událostem. Můžete si vybrat, zda vás vaši přátelé uvidí, nebo ne. Pokud si dva lidé budou navzájem sympatičtí, mohou si napsat zprávu přes aplikaci Messenger nebo WhatsApp. Zpráva dále vysvětluje, že společnost Facebook plánuje omezit, kolik lidí může na platformě vyjádřit sympatie. To by v ideálním případě pomohlo snížit chování podobné spamu, kde lidé projeví zájem o každého, koho narazí.

Zatímco některé služby nabízejí další funkce v aplikaci pro seznámení, společnost v současné době nemá v úmyslu tak učinit, uvedl TechCrunch. Služba bude přístupná uživatelům, kteří jsou starší 18 let. Možná nejvíce zajímavé je, že Facebook neplánuje tuto službu spustit ve formě samostatné aplikace, vloží ji totiž přímo do Facebooku.  V tomto okamžiku není pro službu Dating plánované vydání, ale Facebook ji momentálně testuje na interní stránce.

Zdroj: 9to5mac.com