PCMag.com dělá pravidelný průzkum mezi uživateli, kteří přecházejí z Androidu na iOS a naopak. Podle průzkumu tvořeném z 2500 amerických spotřebitelů asi 29 procent změnilo mobilní operační systémy. 11 procent těchto změn přešlo z iOS na Android, zatímco dalších 18 procent přešlo z Androidu do iOS. Hlavním důvodem k tomuto přechodu? Cena.



29 procent lidí, kteří přešli z platformy iOS na systém Android, uvedli, že to bylo kvůli „lepším cenám“, zatímco 11 procent uvedlo, že z stejného důvodu přešli z platformy Android na iOS. Přesto 6 procent uživatelů, kteří přešli z platformy iOS na Android, uvedlo, že to udělali kvůli „více aplikacím“, které jsou k dispozici pro systém Android, ve srovnání se 4 procenty, kteří přešli na iOS kvůli aplikacím.

Jedinou oblastí, kde Android zaznamenal náskok, byl zákaznický servis. 6 procent změn z iOS na Android uvedlo, že tak činí kvůli „lepšímu zákaznickému servisu“, ve srovnání s 3 procenty z Androidu na iOS.

Zatímco 47 procent lidí, kteří přešli z platformy Android na iOS, uvedli, že tak činí kvůli „lepšímu uživatelskému zážitku.“ 30 procent opustil systém iOS a přešlo na Android ze stejného důvodu. Přechod na iOS je také populární kvůli „lepším funkcím“, jako je fotoaparát a design, a rychlejší aktualizace softwaru.