Instagram se brzy začne spoléhat na vylepšené zabezpečení, které je implementováno tak, aby bylo bezpečenější pro všechny uživatele. Už delší dobu používá Instagram dvoufaktorové zabezpečení, ale to může být zneužito při hacknutí SIM karty nebo odcizení telefonu.



Uživatelé budou moci přejít do sekce Nastavení aplikace Instagram, zvolit možnost Ověření dvoufaktorem a poté vybrat „Autentifikační aplikace“, která provede dvoufaktorovou autentizaci, která nezahrnuje telefonní číslo.

Podpora pro autentizační aplikace třetích stran bude probíhat v následujících týdnech globálně.

Během vylepšené dvoufaktorové autentizace Instagram zvyšuje zabezpečení, také díky nové sekci „O tomto účtu“, která bude přidána do účtů Instagram s vysokým profilem. Tato funkce umožní uživatelům zobrazit další informace o účtech, které oslovují velké publikum, což uživatelům umožní „zhodnotit pravost účtu.“ 

Instagram rovněž plánuje usnadnit uživatelům Instagram získat modrý ověřený odznak, který umožňuje lidem vědět, že účet je „autentická přítomnost významné veřejnosti“. Ověření bylo k dispozici u Instagramu, ale předtím nebyl pro žádost o ověření účtu žádný zjednodušený proces. 

Zdroj: macrumors.com