Telefony iPhone určují trendy a jsou čím dál odolnější, nicméně volbou toho správného iPhone 7 krytu lze předejít zbytečným poškozením, a stejně tak i vyjádřit svůj osobitý styl. V článku naleznou uživatelé iPhone netradiční tipy a novinky, jak lze chránit svůj smartphone. Běžný zákazník může vybírat z nepřeberného množství různých druhů tradičních i neobvyklých ochranných zařízení, a někdy je tak těžké se v nabídce neztratit a držet krok s novinkami na trhu. Správnou volbou lze dodat každému iPhonu osobitost a správný šmrnc. Tento článek vám pomůže vybrat ten nejvhodnější kryt pro vás. Chytré telefony patří ke každodennímu životu a vybrat pro něj ten správný a vyhovující obal je skoro stejně důležité, jako výběr samotného mobilu.



iPhone 7 kryty: je libo samočistící obal nebo kryt vyrobený z bouraných aut?

Mimo běžně užívaných krytů ze silikonu či tvrdého plastu jsou nyní k dostání i méně obvyklé alternativy pro iPhone 7, jako jsou např.:

· obaly, které jsou schopny si samy vyčistit menší škrábance,

· kryty vyrobené z částí vybouraných aut,

· pouzdra na mobil, které dokážou ochránit nejen zařízení, ale i jeho majitele,

· nebo tzv. „mobilní airbag“, který efektivně chrání telefon při pádu na zem

Samočistící obal:

Může to znít trochu jako sci-fi, ale je to opravdu fungující kryt na iPhone. Pro příznivce minimalismu je toto pouzdro jako ušité na míru. Tento obal je průhledný, odolný a extrémně tenký a na iPhone sedí jako ulitý. Ke všem těmto vlastnostem je schopnost samočištění bonus navíc.

Je vyroben ze speciálního materiálu, který na první pohled vypadá jako plast, ale na dotyk připomíná gumu. To zaručuje dokonalou přilnavost k zařízení. Speciální materiál zajišťuje, že obal je schopen sám zacelit drobné škrábance na jeho povrchu, které vzniknou běžným užíváním telefonu. Jedná se zejména o drobná poškrábání od klíčů v kapse či kabelce. Zacelit rýhy od nože samozřejmě nedokáže.

Kryt vyrobený z částí vybouraných aut:

Iniciativa vyrábět obaly na telefon z částí vybouraných aut vznikla ve švédském Stockholmu. Myšlenkou tohoto projektu je upozornit na nebezpečí užívání mobilních telefonů za jízdy. Cílem organizátorů je přimět uživatele, aby si příště užívání smartphonů během řízení rozmysleli. Prodej samotných pouzder je součástí širší kampaně. Zatím bylo vyrobeno přesně 153 kovových krytů – každý z jedné bouračky ve Švédsku od zavedení zákazu užívání mobilů během jízdy.

Kryt, který chrání telefon i majitele:

Obal poskytuje rovnou dvojí ochranu, nechrání pouze smartphone, ale i jeho majitele. Tento model je vybaven paralyzérem, který umí dát ránu až sedmi miliony volty. Paralyzér je odnímatelný a je zajištěn pojistkou, aby nedošlo k náhodnému spuštění např. v kapse.

Jedná se o robustní pouzdro, které uchrání mobil před pády, oděrkami, ale i před prachem a vodou. Bonusem je zabudovaný záložní článek, který dokáže smartphone v případě potřeby dobít. Všechno toto vybavení se samozřejmě projeví na hmotnosti i objemu pouzdra a to tak, že celková hmotnost může dosáhnout až na půl kila. Dále je také nutné jej asi 4 hodiny nabíjet, nicméně poté je pouzdro schopno běžnému iPhonu až dvakrát prodloužit výdrž baterie.

Jelikož Češi stále častěji používají chytré telefony, více se dbá i na vzhled jejich obalů. Efektní kryt na iPhone může být jak stylovým doplňkem, tak i užitečným pomocníkem. V jednom z výše uvedených případů lze jeho koupí podpořit smysluplný projekt. I když jsou kryty pro chytré telefony dnes běžné, stále se najdou tací, kteří dostupných ochranných prvků nevyužívají, a riskují tak poškození mobilu. Volba krytu by měla doprovázet samotný výběr mobilního telefonu. Výše uvedený přehled může posloužit jako inspirace pro uživatele, kteří mají rádi něco navíc.

A co si Vy myslíte o těchto možnostech ochrany iPhone? Víte o dalších netradičních alternativách? Neváhejte nám do komentářů napsat, pokud nám něco uniklo!