Jedna z klíčových dodavatelů společnosti Apple, Lumentum Holdings, zveřejnila své výnosy. Společnost slouží jako primární dodavatel laserových komponentů, které se používají v přední části fotoaparátu iPhonu pro technologii Face ID a Animoji.



Společnost vysvětlila, že zažila svůj vzestup v oblasti AR a 3D snímání dříve, než se očekávalo, což je důsledkem toho, že Apple zvýšil výrobu letošních nových iPhonů. Společnost Lumentum Holdings je největším dodavatelem čipové technologie pro Face ID s přibližně 75 procenty trhu. Na konci čtvrtletí společnost začala dodávat vyšší objemy zakázek klíčovým zákazníkům (tedy i Apple), které překročily očekávání. Ještě důležitější je, že společnost nadále očekává výrazný nárůst objednávek v období od 18. září do 18. prosince.

Snad nejvíce pozoruhodné ale je, že Apple opět zajistil velkou část objednávek VCSEL pro tento rok. Komponentů pro 3D snímání a rozšířenou realitu je i nadále velmi málo a společnost Apple ukládá tak velké objednávky, že výrobcům Androidu ztěžuje přístup k této technologii. Zvýšení objemu zakázek na komponenty pro Face ID by nemělo být příliš překvapivé, jelikož tato technologie se tento rok rozšíří do nových modelů iPhonu a iPadu. Očekává se, že Apple uvede v letošním roce tři nové iPhony, včetně aktualizovaného iPhone X, iPhone X Plus a 6,1-palcového iPhonu s LCD displejem. Dále Apple uvádí, že pracuje na nových modelech iPadu Pro s technologií Face ID.

Zdroj: 9to5mac.com