Apple v macOS Mojave představil dynamické tapety, což jsou tapety, které v průběhu dne mění osvětlení a vzhled tapety. Například v odpoledních hodinách je osvětlení tapety jasné a obraz pouště Mojave je zobrazen tak, jako kdybyste ho navštívili během dne.



V noci se obloha tapety změní na tmavě modrou, takže to vypadá jako kdybyste ji navštívili večer. Přechod mezi denním a nočním režimem se mění postupně v průběhu dne, takže při každém pohledu na obrazovku počítače Mac uvidíte jemné změny.

Nastavení této tapety je jednoduché. Zde je návod:

  • Otevřete Předvolby systému.
  • Zvolte Plocha a spořič obrazovky.
  • Vyberte jednu z možností z části Plocha. (Pomocí rozbalovací nabídky pod názvem tapety se ujistěte, zda je zapnutá funkce „Dynamic“.)

V současné době jsou v macOS Mojave dvě možnosti tapety, které se v průběhu dne mění. Můžete si vybrat tapetu, která zobrazuje poušť Mojave, nebo tapetu Solar Gradients, která zobrazuje nebe. Je pravděpodobné, že Apple v budoucnu přidá další možnosti. Funkce se spoléhá na vaši polohu, aby bylo možné přizpůsobit osvětlení tapety osvětlením venku, a proto budete muset mít povolené Polohové služby.

Zdroj: macrumors.com