Většina uživatelů v určitém okamžiku obdrží dvoufaktorový ověřovací kód, který jim bude doručen SMS zprávou. Mnoho aplikací a webových stránek pošle jednorázové kódy, aby se potvrdilo, že uživatel, který se pokouší o přihlášení k účtu je skutečně ten, komu účet patří.



Pak v závislosti na tom, jak jsou nastavena upozornění na vašem iPhonu, může obdržení kódu prostřednictvím textové zprávy znamenat, že musíte z aplikace nebo webové stránky odejít, přečíst si zprávu, zapamatovat si, nebo zkopírovat kód a poté přepnout zpět na aplikaci, nebo web a zadat heslo ručně, nebo je vložit. Aby společnost Apple udělala tento proces jednodušší, zavedla v iOS 12 automatické vyplňování bezpečnostního kódu. Tato nová funkce umožňuje, že se jednorázové přístupové kódy SMS okamžitě zobrazí jako návrhy automatického vyplňování v liště QuickType nad virtuální klávesnicí a umožní vám je zadat pomocí jednoduchého klepnutí.

Pokud jste v zařízení iPhone povolili přeposílání textových zpráv, můžete použít funkci automatického vyplnění kódu v macOS Mojave. Kód by se měl v Safari zobrazit jako možnost v příslušném poli, jakmile je SMS doručena do zpráv na počítači Mac. Tato funkce by měla fungovat ve všech aplikacích třetích stran, které byly aktualizovány pro systémy iOS 12 a macOS Mojave, které mají být zveřejněny na podzim.

Zdroj: macrumors.com