iOS 12 nabídne spoustu změn tykajících se správy hesel. Díky několika novým funkcím je snadnější vygenerovat silná hesla, nebo hesla jednoduše zkopírovat, kam potřebujete, to vše otevírá i nové možnosti.



Nyní je také velmi snadné heslo sdílet. Pomocí AirDrop můžete heslo poslat do libovolného blízkého zařízení Apple (vaše vlastní nebo vašeho přítele). A protože pracujeme se systémem Apple, heslo není sdíleno v prostém textu. Ve skutečnosti se přihlašovací jméno dostane přímo do aplikace Klíčenka v zařízení. Funkce pracuje na zařízeních se systémem iOS 12 a macOS Mojave.

Jak sdílet hesla v systému iOS 12 pomocí funkce AirDrop

  • Přejděte do Nastavení a vyberte možnost Účty a hesla.
  • Vyberte Hesla k aplikacím a webům. Případně můžete dokonce požádat Siri pomocí příkazu „Zobraz má hesla“, abyste se dostali na stejnou stránku.
  • Zadejte svůj přístupový kód nebo použijte Face ID.

  • Klepněte na pole Heslo, podržte je a vyberte AirDrop.

  • V nabídce AirDrop vyberte kontakt, se kterým chcete heslo sdílet.

Jak přijmout sdílené heslo

Přihlašovací údaje se ukládají v aplikaci Klíčenka. Pokud ji nepoužíváte, měli byste rozhodně začít. Je to zabezpečený šifrovaný způsob, jak ukládat a synchronizovat hesla ve všech vašich zařízeních Apple. Tato funkce vám udělá práci mnohem jednodušší. Když obdržíte heslo pomocí AirDrop, zařízení automaticky otevře aplikaci Nastavení a přesměruje vás do sekce Hesla. Budete požádáni o ověření pomocí Touch ID nebo Face ID a poté budete dotázáni, zda chcete přidat nebo aktualizovat heslo. Pak bude vaše heslo přidáno do aplikaci Klíčenka a můžete jej používat.

Zdroj: iphonehacks.com