Parallels dnes oznámil novou verzi svého virtualizačního softwaru pro počítače Mac, nabízející podporu macOS Mojave a výrazně lepší rychlost spouštění aplikací oproti předchozí verzi.



Tato aktualizace kladla velký důraz na vylepšení optimalizace ukládání dat, přičemž Parallels Desktop zabírá přibližně o 20-30 procent méně místa než předchozí verze. Společnost říká, že tento nástroj může ušetřit až 20 GB volného místa na disku v závislosti na tom, jak je konfigurován. Vývojáři totiž optimalizovali kompresi paměťových stavů pomocí nástroje Snapshots, který zabírá průměrně o 15 procent méně úložného prostoru. Navíc Parallels 14 zavádí několik funkcí systému Windows, které můžete nyní použít v macOS. Například je nyní k dispozici Microsoft Ink pro editaci dokumentů Office a do aplikací CorelDRAW, Fresh Paint, PowerPoint, Adobe Illustrator a Photoshop byla přidána podpora stylusů.

Parallels Desktop také nyní obsahuje funkce pro Touch Bar na kompatibilních zařízení MacBook Pro pro aplikace OneNote, AutoCAD, SketchUp, Microsoft Visio a další. Parallels Toolbox také obdržel některé další funkce včetně nových možností pro prohlížení webových stránek a změnu velikosti obrázků. Parallels Desktop 14 pro Mac bude k dispozici od 23. srpna. Stávající uživatelé aplikace verze 12 a 13 mohou aktualizovat na novou verzi za 50 dolarů. Nové uživatele bude stát tento nástroj 80 dolarů za rok nebo 100 dolarů jako jednorázový nákup. Parallels Desktop 14 Pro Edition a Business Edition stojí 100 dolarů za rok. Všimněte si, že licence k systému Windows není součástí softwaru a musí být zakoupena samostatně.

Zdroj: macrumors.com