Nová hra od Nintendo nazvaná Dragalia Lost bude k dispozici pro zařízení iOS a Android od 27. září ve Spojených státech, Japonsku, Hongkongu, Tchaj-wanu a Macau (přes Engadget).



Ve zprávě, která byla zveřejněna již dříve, Nintendo popsal Dragalia Lost jako originální akční RPG hru, kterou společně vyvinuli Nintendo a japonský vývojář Cygames. Obecně se toho o hře moc neví. Je to poprvé, kdy Nintendo nespolupracoval s DeNA na vývoji mobilní hry. Spolupráce těchto dvou společností stojí například za hrou Miitomo, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp, a Mario Kart Tour. Společnost Nintendo se rozhodla rozšířit svůj seznam vývojářů mobilních her po tom, co její partnerství s DeNou bylo příliš zdlouhavé.

Společnosti původně tvrdily, že jejich první mobilní hra bude vydána v roce 2015 a dalších pět bude představeno do března 2017. Nakonec Miitomo byla vydána v březnu 2016, Super Mario Run v prosinci 2016, Fire Enamel Heroes v únoru 2017 a Animal Crossing: Pocket Camp v listopadu 2017. Kromě hry Super Mario Run byla zpožděna každá mobilní hra, kterou společnost Nintendo vydala společně s firmou DeNA. V letošním roce se nový šéf společnosti Nintendo Shuntaro Furukawa vyjádřil, že hry budou co nejvíce rozšiřovat a  Shigeru Miyamoto dodal, že společnost bude pokračovat v prosazování, aby hry byly nabízeny za jednotnou a pevnou cenu.

Zdroj: macrumors.com