Apple ukázal nové pouzdro pro AirPods, podporující bezdrátové nabíjení a vhodné pro použití s ​​jeho připravovanou nabíjecí podložkou AirPower. Nové pouzdro vypadá podobně jako to akuální, které se nabíjí pomocí kabelu, ale má vestavěnou indukční cívku, která umožňuje bezdrátové nabíjení.



Čínský web Chongdiantou, uvádí nejmenované zdroje, které tvrdí, že bezdrátové pouzdro pro AirPods podporuje univerzální standard Qi, což znamená, že bude kompatibilní s jakoukoli nabízenou podložkou s certifikací Qi. To by se lišilo od Apple Watch, které využívají upravenou verzi standardu Qi, která pracuje pouze s oficiálním magnetickým nabíjecím kabelem, dokovací stanicí Apple a dokovací stanicí třetích stran certifikovanou MFi s magnetickými nabíječkami. (Modely Apple Watch Series 3 pracují také s vybranými nabíječkami jinými než MFI.)

Webová stránka s odkazem na nejmenované zdroje z oblasti průmyslu také tvrdila, že AirPower by mělo být vydáno v září v USA za přibližně 149 dolarů. Podle společnosti Bloomberg plánuje společnost Apple vydat AirPower do konce září, takže existuje velká šance, že její ceny a dostupnost budou podrobně popsány příští měsíc. Bezdrátové pouzdro AirPods by mělo být vydáno současně s AirPower. Vedoucí marketingu společnosti Apple Phil Schiller uvedl, že pouzdro pro bezdrátové nabíjení bude volitelný, takže zákazníci s originálními pouzdry si ho budou moci dokoupit. Ceny nebyly zveřejněny.

Zdroj: macrumors.com