Nedávný výzkum zjistil, že asi 54% amerických teenagerů a 36% dospělých tráví příliš času se svými telefony. Většina dospívajících a rodičů hlásila, že mají pocit, že jejich rodinní příslušníci byli rozptýleni telefonem během toho, když s nimi hovořili.



Průzkum u více než 1 000 rodičů a 743 dospívajících byl proveden výzkumným střediskem Pew. Ten zjistil, že jen více než polovina dospívajících podnikla kroky ke snížení používání telefonu, zejména pokud jde o sociální média a hry. Rodiče se rovněž obávají účinků přílišného používání telefonu, ukazuje samostatný průzkum. Zhruba dvě třetiny rodičů uvádějí, že mají obavy, že jejich dospívající děti tráví mnoho času se svými telefony, a 57% uvádí nastavení časových omezení pro své dítě. Zároveň někteří rodiče dospívajících připouštějí, že také bojují s tím, že příliš používají svůj telefon, 36% říká, že sami stráví příliš mnoho času na svém mobilu.

A 51% mladistvých uvádí, že často nebo někdy najdou svého rodiče rozptýleného mobilním telefonem, když se s ním pokoušejí mluvit. Přibližně 44% dospívajících říká, že kontrola zpráv a oznámení na telefonu je první věc, kterou dělají po probuzení. Více než dvě třetiny rodičů říkají, že jejich teenageři jsou často nebo někdy rozptýleni svým telefonem během rodinných rozhovorů a polovina dospívajících říká totéž o svých rodičích. Společnost Apple podnikla kroky k tomu, aby pomohla lidem snížit svou závislost na svých telefonech s novou funkcí v systému iOS 12.

Zdroj: 9to5mac.com