Vývojáři populárního Twitter klienta, Leaf, dnes oznámili, že aplikace již nebude mít aktualizace. S tímto oznámením vývojáři iPlop a Surenix sdíleli, že dlouho očekávaná aktualizace aplikace již nevyjde díky změnám rozhraní API Twitteru.



„Vzhledem k nedávným změnám ve službě Twitter jsme smutní, že musíme oznámit konec aktualizací Leaf. To znamená, že některé nové funkce nebudou k dispozici. I když jsme nikdy neměli šanci spustit tyto funkce, přesto bychom vám rádi ukázali, na čem jsme pracovali,“ uvedla společnost na Twitteru. Budoucí aktualizace by zahrnovaly podporu pro obrazovku iPhone X, kompilaci 280 znaků, úplně přepracovaný přehled přímých zpráv, alternativní ikony a mnoho dalšího.

Vývojáři se zmínili o tom, že doufají, že Twitter jednou poskytne správné nástroje pro vývojáře, aby znovu vytvořili plně funkční Twitter klienty na všech platformách. Ale prozatím byla aplikace oficiálně vytažena z obchodu App Store a již není k dispozici pro zakoupení. Ti, kteří aplikaci v minulosti zakoupili, ji mohou i nadále používat, dokud Twitter nezruší zbývající rozhraní API, které udržují funkčnost aplikace. „Leaf byl mým osobním úspěchem, takže je pro mě osobně těžké vidět, že končí. Doufejme ale, že se vrátí, jakmile se Twitter rozhodne znovu podpořit klienty třetích stran.“

Zdroj: 9to5mac.com