Společnost Samsung dnes ráno představila svoji novou konkurenci pro iPhone – Galaxy Note 9. Zařízení je vybaveno 6,4-palcovou obrazovkou 2960×1400 Super AMOLED a stejně jako předchozí modely Note pracuje se stylusem S Pen. Design vypadá velmi podobně jako u Note 8.



Galaxy Note 9 je vybaven procesorem Qualcomm Snapdragon 845, 6 až 8 GB RAM, duálními AKG reproduktory a 4 000 mAh baterií. Společnost Samsung používá stejný 12-megapixelový fotoaparát, který používá v Note 8, s přidáním funkce Inteligentní kamera, která dokáže zjistit, co fotografujete. Společnost Samsung říká, že je v zařízení zahrnut chladicí systém pro lepší výkon s aplikacemi s vysokou náročností na procesor, jako je například hra Fortnite.

https://youtu.be/ORMR0KOHaOE

S Pen, který je dodáván s Galaxy Note 9, představuje nové funkce podporující technologii Bluetooth, které umožňují ovládat fotoaparát, přehrávání videa a další. Společnost Samsung vytvořila sadu SDK, která umožní vývojářům integrovat S Pen do svých aplikací a bude k dispozici později v tomto roce.

Telefon je vybaven také portem USB-C, konektorem pro sluchátka, předním skenerem a čtečkou otisků prstů, která je umístěna na zadní straně zařízení. Ačkoli Google právě představil Android 9 Pie, Note 9 přichází s Androidem 8.1. Samsung Galaxy Note 9 stojí 1.000 dolarů, což je stejná cena jako u iPhone X, přičemž základní model přichází s pamětí 128 GB. Verze s kapacitou 512 GB bude mít cenu 1300 dolarů. Předběžné objednávky můžete uskutečnit od zítra.

Vedle Galaxy Note 9 představila společnost Samsung také konkurenta pro Apple Watch, Galaxy Watch, které je navrženo tak, aby vypadalo jako skutečné hodinky s kruhovým ciferníkem. Nabízí Corning DX + sklo a lepší životnost baterie než předchozí chytré hodinky Samsung. Samsung tvrdí, že vydrží několik dní na jedno nabití.

Stejně jako Apple Watch nabízí průvodce dýchání, který vás uklidní, sledování srdeční frekvence, podporu Bixby, 39 typů cvičení pro fitness a dokáže automaticky rozpoznat šest běžných cvičení. Na rozdíl od Apple Watch však Galaxy Watch sleduje i kvalitu spánku.

Společnost Samsung představila bezdrátovou nabíjecí podložku typu AirPower, která je schopna současně nabíjet hodinky i telefon.

Samsung také představil inteligentní reproduktor podporující Bixby, který je navržen tak, aby konkuroval Amazon Echo, inteligetnímu reproduktoru společnosti Apple HomePod, Google Home a dalším.

V případě Galaxy Home a dalších zařízeních se společnost Samsung spojila se Spotify kvůli skutečnému zážitku z poslechu. Spotify bude součástí procesu instalace na všech zařízeních Samsung, včetně telefonů Samsung, Galaxy Home a televizorů Samsung Smart.

Zdroj: macrumors.com