Společnost Samsung představila svůj nejnovější externí disk X5, který využívá technologii Thunderbolt 3 a nabízí rychlost čtení až 2800 MB/s, což je 5,2krát rychlejší než u externích disků s rozhraním SATA a až 25,5krát rychlejší než u jiných externích disků.



Nabízí také maximální rychlost zápisu 2300 MB/s, což umožňuje převedení videa o velikosti 20 GB ve formátu 4K za přibližně 12 sekund. Používá software SSD společnosti Samsung, který zahrnuje 256-bitové šifrování dat AES, volitelnou ochranu heslem a konfigurovatelná nastavení zabezpečení. „Model X5 je dalším důkazem odhodlání společnosti Samsung poskytovat inovativní řešení pro ukládání dat, která umožňují rychlejší přenos velkých datových souborů a šetří tak drahocenný čas uživatelů,“ uvedl Samsung.

X5 obsahuje celokovové tělo s lesklou povrchovou úpravou a neklouzavou podložkou ve spodní části. Je odolný vůči nárazům až ze dvou metrů a obsahuje ochranu před přehřátím. Nové zařízení pracuje se všemi Macy a počítači, které mají porty Thunderbolt 3. X5 bude k dispozici ke koupi od 3. září. Model o velikosti 500GB bude stát 400 dolarů, model o velikosti 1TB bude mít cenu 700 dolarů a model s velikostí 2TB bude k dispozici za 1400 dolarů.

 

Zdroj: macrumors.com