Společnost Eve Systems, dříve Elgato, dnes oznámila několik nových přírůstků do své populární řady produktů s podporou HomeKit, včetně světelného pásku a nového vypínače světel dostupného v Evropě.



Eve Light Strip je nástupce Eve Flare, náladové lampy s podporou HomeKit, která vyšla v květnu. Prodej Eve Flare byl omezen na Evropu a není dostupný v USA, ale Light Strip uvidí širší veřejnost. LED světelný proužek pracuje s výběrem předem instalovaných světelných scén a umožňuje uživatelům nastavit vlastní barvy. Podle Eve Systems nabízí Light Strip díky své architektuře trojitých diod až 1800 lm v délce dvou metrů. Eve Light Strip lze prodloužit na délku 10 m pomocí dalších světelných pásků.

Na rozdíl od většiny produktů od společnosti Eve, které se připojují k zařízení HomeKit prostřednictvím technologie Bluetooth, Light Strip pracuje pomocí připojení Wi-Fi 2,4 GHz. Pracuje ale samostatně. Eve Power Strip je napájecí proužek s třemi zásuvkami, který přidává samostatné ovládací prvky založené na technologii HomeKit na tři zařízení, která jsou do něj zapojena. Je vybaven černým krytem, který je rámovaný z hliníku, s vestavěnou ochranou proti přepětí.

Aplikace Eve Power Strip dokáže měřit spotřebu energie a poskytovat přehled nákladů na energii, což uživatelům umožní sledovat využití napájení zařízení, které jsou zapojena. Stejně jako Eve Light Strip se Eve Power Strip připojí k HomeKit nastavení pomocí Wi-Fi 2,4 GHz.

Třetím novým produktem je nový vypínač Eve Light, který je navržen tak, aby nahradil běžné evropské vypínače. Eve již má vypínač světel kompatibilní s nastavením HomeKit v USA, ale tato nová verze rozšiřuje vypínač světel i do Evropy.

Díky integraci s HomeKit lze veškeré příslušenství Eve ovládat pomocí hlasových příkazů Siri prostřednictvím aplikací Domácnost nebo Eve. Eve Light Strip, Eve Light Switch a Eve Power Strip budou k dispozici později z webových stránek Eve a Amazon. Vypínač bude stát 99,95 dolarů, zatímco Light Strip bude mít cenu 79,95 dolarů. Ceny za Power Strip ještě nebyly oznámeny.

Zdroj: macrumors.com