T-Mobile a její dceřiná společnost MetroPCS dnes zveřejnily nedávný incident, kdy hackeři získali neoprávněný přístup k určitým informacím svých zákazníků, který již společnosti oznámily policii.



Porušení bezpečnosti se objevilo na začátku tohoto týdne v pondělí 20. srpna a postihlo dva miliony zákazníků. Společnost T-Mobile uvedla, že nedošlo k porušení finančních údajů, informací o kreditní kartě, čísel sociálního zabezpečení nebo hesel. „Některé vaše osobní údaje však mohly být napadeny, včetně jednoho nebo více následujících údajů: jméno, fakturační PSČ, telefonní číslo, e-mailová adresa, číslo účtu a typ účtu“, uvádí společnost ve sdělení na webu. Mluvčí společnosti T-Mobile dále uvádí, že narušení bezpečnosti zasáhlo méně než tři procenta z 77 milionů zákazníků, ale nezmiňoval žádné konkrétní číslo.

Incident byl údajně spáchán 20. srpna brzy ráno hackery, kteří byli součástí mezinárodní skupiny, která přistupovala k serverům T-Mobile prostřednictvím rozhraní API, které neobsahovalo žádné finanční údaje ani jiné velmi citlivé údaje. Hackerský útok byl odhalen týmem cybersecurity T-Mobile v tentýž den. T-Mobile oslovuje zákazníky, kterých se to týká přímo prostřednictvím textové zprávy. Společnost T-Mobile také nyní upozorňuje všechny zákazníky, že pokud neobdrží oznámení, znamená to, že jejich účet nebyl mezi těmi, na něž se vztahuje tento incident.

 

Zdroj: macrumors.com