Jednou z hlavních funkcí nadcházející aktualizace softwaru tvOS je podpora zvuku Dolby Atmo, ale během beta verze je zatím omezena. Několik titulů na iTunes je v současnosti aktualizováno tak, aby podporovalo tuto funkci.



Až bude v průběhu letošního roku tvOS 12 vydán, Apple bude při používání Dolby Atmos bezplatně aktualizovat kompatibilní filmy zakoupené z iTunes. Apple použil stejnou strategii při upgradu iTunes Movies pro 4K a HDR. Díky tvOS 12 bude Apple TV 4K jediné streamingové zařízení, které bude pracovat jak s kvalitou obrazu Dolby Vision s vysokým dynamickým rozsahem, tak s dokonalým zvukem Dolby Atmos. Podpora filmu iTunes pro Dolby Atmos byla v létě sporadická, ale od tohoto týdne se velmi rozšiřuje.

Rychlé hledání Siri na téma „Ukaž mi filmy s Dolby Atmos“ odpoví výpisem filmů, o kterých Siri říká, že budou znít skvěle i v Dolby Atmos, ačkoli budete muset otevřít každý titul v iTunes a ne v jiných aplikacích. Dolby Atmos bude pracovat s reproduktory a přijímači kompatibilními s Apple TV 4K a Dolby Atmos.

Zdroj: 9to5mac.com