Společnost Apple tento měsíc oznámila, že ​​od 30. září 2018 přestane nabízet svou službu fotografického tisku. To znamená, že uživatelé se budou muset podívat na další řešení třetích stran.



Dnes však společnost VentureBeat odhalila, že RR Donnelley byl partnerem společnosti Apple pro tisk fotografií. A díky tomu společnost také vydává vlastní aplikaci nazvanou Motif, která umožňuje uživatelům macOS i nadále nakupovat kalendáře a fotoalbumy podobné těm, které nabízel Apple. Zástupce RR Donnelley poznamenal, že společnost Apple nabízela tuto službu od roku 2005 – což je údaj, který ale Apple nepotvrdil. Společnost Donnelley je po celá léta největší komerční tiskárnou na světě a Consolidated Graphics (CGX) byla zodpovědná za tiskové produkty společnosti Apple.

S aplikací Motif mohou uživatelé Macu i nadále vytvářet fotoalbumy, kalendáře a karty prostřednictvím aplikace Fotky. Motif bude fungovat jako rozšíření třetí strany. Donnelley uvádí, že bude nadále používat kvalitu tisku schválenou společností Apple. Fotoalba budou k dispozici od 9,99 dolarů. Kalendáře vás budou stát 19,99 dolarů a karty budou začínat na 1,49 dolarů. Motif je nyní k dispozici v Mac App Store zdarma. Aplikace je plně kompatibilní s macOS High Sierra, ale v současné době může být nekompatibilní s macos Mojave.

Zdroj: 9to5mac.com