Společnost čerstvě zvýšila svůj rozpočet na výzkum a vývoj již patnáctým rokem po sobě, ale není to přímým znamením, že se brzy objeví nové kategorie produktů. Každých pár let vidíme nové Apple zařízení, jako je HomePod, AirPods, Apple Watch a tak zpět až po iPhone a iPad. 



Vidíme jak, společnost vynakládá stále větší částky na výzkum a vývoj. Přesto to, že nevidíme nové produkty jako je napříkla HomePod, ten byl představen v červnu 2017, ale nemůžete hledat výdaje na toto zařízení v posledních šesti měsících, roku, nebo dokonce o dvou let.

Apple za poslední fiskální čtvrtletí vynaložil 3,7 miliardy dolarů, to je o 760 milionů dolarů více, než minulý rok ve stejnou dobu.

Několik let zpět přitom byl vývoj založen na iPhony, Apple Watch a nové iPady. Stále pokračuje vývoj i v kategorii Mac a Apple TV.

Amazon minulý rok vynaložil na výzkum a vývoj 22,6 miliardy dolarů, což je o 41 procent více od roku 2016. Stejné údaje uvádí i společnost Google, ta vynaložila 16,6 miliardy dolarů. Intel vynaložil 13,1 miliardy dolarů a Microsoft 12,3 miliardy dolarů. Ve stejném období hlásí Statista.com, že společnost Samsung vynaložila 12,7 miliardy dolarů. 

Zdroj: appleinsider.com