Zástupci společnosti Apple se tento týden zúčastnili konference Touch Taiwan a uskutečnili soukromé setkání se společnostmi AU Optronics a Epistar. Zpráva tvrdí, že společnost Apple uspořádala schůzky, aby se dozvěděla více o vývoji nových technologií MicroLED a MiniLED.



Ty jsou vhodné pro budoucí generace iPhonu a Apple Watch. Jak tyto názvy naznačují, obě technologie využívají velmi malé LED diody. V květnu získala společnost AU Optronics ocenění Best in Show na konferenci Display Week 2018 v Los Angeles za několik pokročilých technologií, včetně světově nejvyššího rozlišení a plně barevného TFT 8palcového displeje. Apple uvádí, že má nejvíce zájem o MicroLED, protože MiniLED je popisován jako více přechodná technologie. Apple zkoumá MicroLED displeje už od roku 2014. V roce 2015 Apple údajně otevřel tajnou laboratoř v Taoyuanu v Tchaj-wanu, aby prozkoumala tuto technologii, ale od té doby přesunula úsilí do Santa Clary v Kalifornii.

Kromě společností AU Optronics a Epistar Apple údajně spolupracoval s TSMC na vývoji metod pro výrobu displejů MicroLED. Apple se také údajně sešel s další tchajwanskou společností PlayNitrite, která vyvinula vlastní řešení MicroLED – PixeLED. Displeje MicroLED mají mnoho stejných výhod jako LCD displeje, včetně vylepšené barevné přesnosti, vylepšeného kontrastního poměru, rychlejších časů odezvy a skutečných černých barev, které mají osvětlené pixely, ale jsou mnohem jasnější a více energeticky efektivnější.

Zdroj: macrumors.com