Společnost Apple oznámila, že proces kalibrace displeje pro iPhone již nevyžaduje specializovaný hardware, a to podle interního dokumentu týkajícího se služeb, který dnes získala společnost MacRumors.



Od dnešního dne mohou pracovníci Genius Bar a autorizovaní poskytovatelé služeb kalibrovat displej na zařízení iPhone 6s nebo novějším jednoduchým připojením zařízení k počítači Mac mini nebo MacBook Air, který používá kalibrační a diagnostický software společnosti Apple, aniž by bylo nutné používat zařízení nazvané „3D Touch Calibration Fixture“. Apple tvrdí, že tato změna bude mít za následek tři výhody pro poskytovatele služeb a zákazníky: Flexibilnější pracovní prostory pro poskytovatele služeb, protože kalibrační zařízení zabírá dost místa. Snížené čekací doby zákazníků, což naznačuje, že proces kalibrace založený na softwaru je rychlejší.

V letošním roce budou mít další autorizovaní poskytovatelé služeb Apple na celém světě příležitost rozšířit možnost opravy. Apple uvede později potřebné kroky pro poskytovatele služeb, aby přešli od hardwaru k softwarovému procesu, podle interní komunikace. Autorizovaní poskytovatelé služeb společnosti Apple se zařízením 3D Touch Calibration Fixture budou vyžadovat vrácení hardwaru k pozdějšímu datu, které bude oznámeno. Kalibrace displeje iPhonu zajišťuje, že náhradní displej je plně integrován s logickou deskou zařízení na systémové úrovni. Tento proces byl vyžadován od příchodu Touch ID na iPhone 5s v roce 2013.

Zdroj: macrumors.com