Dnes 12. září jako každý rok, Apple představuje renovaci nových modelů Apple Watch iPhone a mnoho dalšího. Tentokrát jablečná firma představila naprosto revoluční a jeden z největších iPhonů vůbec, telefon dostal jméno iPhone Xs Max s 6,5″ OLED Super Retina displejem.



Face ID na nových iPhonech je výrazně rychlejší, rychlejší senzory a software, nejbezpečnější autentizace ve smartphonech. Nový procesor A12 Bionic – vyrobený 7nm procesem Procesor má 2 vysokovýkonné jádra, 15% rychlejší, 30% šetrnější, grafická karta je o 50% výkonnější.

V novém iPhonu bude zcela nový 8 jádrový čip Pro Machine Learning. Poprvé se dočkáme úložiště s 512GB. Core ML (rozšířená realita) bude 9x rychlejší a bude využívat jen desetinu energie.

iPhone bude obsahovat 12MP širokoúhlý foťák, vylepšený blesk, 1.8 clona. Při každém vyfocení se automatický nastaví clona, expozice, vyvážení bílé, detaily, odstraní se šum, to vše řeší nový procesor a neural engine, chytře rozpoznává, co na fotce je, pozná i objekty na obličeji jako brýle, bilion operací za sekundu.

Smart HDR s různou expozicí a různými změnami v nastavení, které jsou následně analyzovaný a je vybráno nejlepší nastavení pro nejlepší výslednou fotku. Velkou výhodou je obrovská ostrost a také se umí lépe poprat s protisvětlem. Široký barevný Portrétový režim je teď vylepšený, efekt je jako z profesionální zrcadlovky.

iPhone Xs Max bude mít o hodinu a půl delší výdrž baterie oproti iPohnu X. Dual SIM – DSDS (Dual sim dual stadndby) – podpora eSIM technologie. Nový standard, který umožňuje použití virtuální sim karty. Jedna karta je fyzická, druhá je eSIM. Operátoři (v USA) budou spouštět podporu postupně na podzim tohoto roku. Pro čínu, kde není možné zatím implementovat eSIM bude k dispozici varianta se dvěma fyzickými SIM kartami.

Začíná se prodávat 21. září, 28. září skoro po celém světě i v ČR a SK.  

Ceny – iPhone Xs Max

  • iPhone Xs Max, 64 GB, 32.490,- Kč
  • iPhone Xs Max, 256 GB, 37.490,- Kč
  • iPhone Xs Max, 512 GB, 43.490,- Kč

Pokud váháte, které zařízení si pořídit, zde je můžete porovnat.