Začal dlouho očekáváný Apple Keynote Event, na kterém byl představen mimo jiné i iPhone Xs na který se zaměříme v dnešním článku. Co tedy všechno jsme se o něm dozvěděli?



iPhone Xs bude obsahovat 5,8- palcový OLED Super Rentina displej, větší než je momentálně u iPhonu X, přitom zařízení je menší. Displej má také stejnou hustotu pixelů jako iPhone X. Zároveň budete mít možnost využití na šířku, což vám umožní ho používat například při práci s aplikacemi, kde je zobrazeno více textu, například u emailu. Přední sklo je nejvíce odolné, které kdy na nějakém iPhonu bylo. Dostupný bude v následujících barvách: zlatá, stříbrná a vesmírně šedá. iPhone Xs je vyroben z chirurgické oceli, což není nic nového. Zařízení má novou certifikaci odolnosti ip68, je tedy voděodolné až do 30 metrů, testováno bylo v různých podmínkách, dokonce i v pivu.

Vylepšení obdržel také stereo zvuk. iPhone Xs tak nabízí skvělý zážitek nejen z hudby, ale také z videa a z her. Také Face ID je výrazně rychlejší, má rychlejší senzory a software, je tedy nejbezpečnější pro autentizaci. A přesně podle uniklých informací obsahuje procesor A12 Bionic, který v kombinaci s optimalizovaným výkonem v iOS nabídne až o 30% rychlejší načítání aplikací. Funkce Core ML pro rozšířenou realitu bude také rychlejší a to až 9x a bude využívat jenom desetinu energie. AR také dostává díky novému procesoru nové možnosti, zejména efekty, díky kterému bude působit více realisticky. iPhone Xs nabídne také nově paměť až 512GB, takže ty, kteří rádi natáčí 4K videa určitě nadchne. Vylepšení obdržel také fotoaparát.

12MP fotoaparát automaticky nastaví clonu, expozici, vývážení bílé a odstraní šum pomocí nového procesoru. Také chytře rozpozná, co na fotografii je, i objekty na obličeji, jako jsou například brýle. Velkou výhodou je maximální ostrost, a také si umí lépe poradit s protisvětlem. Vylepšený je také Portétový režim, který nyní nabízí fotografie jako z profesionální zrcadlovky. Natáčení videa je také vylepšeno. iPhone Xs má 2x rychlejší senzor a 4 mikrofony umožňují nahrávání stereo zvuku. Kvalita videa je dobrá i za špatných světelných podmínek. Baterie zařízení vydrží nabitá až o 30 minut déle než iPhone X. Zařízení také nabídne možnost Dual SIM. Podpora eSIM umožňuje použití virtuální SIM karty. Zařízení již nemá Touch ID, ten nahradil Face ID.

Začíná se prodávat 21. září, 28. září skoro po celém světě i v ČR a SK.  

Ceny – iPhone Xs

  • iPhone Xs, 64 GB, 29.990,- Kč
  • iPhone Xs, 256 GB, 34.490,- Kč
  • iPhone Xs, 512 GB, 40.490,- Kč

Pokud váháte, které zařízení si pořídit, zde je můžete porovnat.