Apple údajně změnil objednávky iPhone Xr u svých výrobních partnerů, aby zajistila, že problémy s výrobou nebudou způsobovat omezení nabídky, až bude iPhone oficiálně vydán.



Podle Economic Daily News (EDN) má Pegatron zpoždění velké až o polovinu původních objednávek po zpožděných dodávkách některých klíčových komponentů a nedostatku pracovníků u svých závodů v Číně. Společnost Apple původně rozdělila 50 až 60 procent z celkových zakázek do Foxconnu, přičemž společnost Pegatron převzala přibližně 30 procent objednávek. Apple však nedávno snížil podíl objednávek iPhone Xr přidělených společnosti Pegatron na méně než 30 procent, zatímco značně zvýšil objednávky společnosti Foxconn. Navíc dodávka LCD displejů z Japan Display (JDI) pro výrobu zařízení iPhone Xr nebyla spolehlivá. Pegatron a Foxconn to ale odmítli komentovat.

Cena iPhone Xr začíná na 22 490 Kč. Čekání až do října bude pro Apple znamenat, že společnost pravděpodobně ztratí několik zákazníků v tomto měsíci, kteří mají zájem o nový iPhone, ale nechtějí zaplatit tolik peněz za iPhone Xs a Xs Max. Očekává se, že počet celosvětových dodávek nové řady iPhonu společnosti Apple bude více jak 85 milionů kusů a z toho více jak polovina iPhone Xr. iPhone Xr je vybaven LCD displejem „Liquid Retina“ s širokým barevným odstupem a podporou True Tone a stejným designem jako iPhone Xs a Xs Max, ale s hliníkovým rámem namísto nerezové oceli.

Zdroj: macrumors.com