Twitter se pomalu přizpůsobuje světu, v němž podvody a nenávistné projevy mohou mít reálné důsledky – od zásahů do amerických voleb až po ohrožené a obtěžované děti. Ale při vyvíjení svých pravidel dělá jednu věc, kterou předtím nikdy neudělal.



Společnost poprvé žádá o zpětnou vazbu uživatelů ohledně navrhovaných nových pravidel. Pravidla Twitteru se vztahují na každého, kdo používá tuto službu. „V minulosti jsme vytvořili velmi přísná pravidla, abychom zajistili, že budou nejlépe sloužit každé osobě v této službě. Nyní se snažíme o něco nového tím, že žádáme všechny o zpětnou vazbu ohledně nových pravidel. Za poslední tři měsíce jsme vyvíjeli nová pravidla zaměřená na problematiku dehumanizačního jazyka na Twitteru.  

S touto změnou chceme rozšiřovat pravidla pro nenávistné jednání tak, aby zahrnovala obsah, který dehumanizuje ostatní na základě jejich členství v identifikovatelné skupině, a to i v případě, že neobsahuje přímý cíl.“ Mnoho vědců zkoumalo vztah mezi dehumanizací a násilím. Například Susan Benesch popisuje dehumanizační jazyk jako charakteristický znak nebezpečného projevu násilí, i přesto, že se může jevit jako přijatelný. Přečtěte si znění navrhovaných pravidel a odešlete své připomínky na blog Twitteru. Komentáře jsou omezeny na délku 280 znaků.

Zdroj: 9to5mac.com