Apple vydal dlouho očekávané aktualizace systémů iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 a verzi 12 HomePodu pro širokou veřejnost. iOS 12 je důležitá aktualizace, která přináší několik nových funkcí.



Aplikace se otevírají rychleji než dříve a fotoaparát se spouští mnohem rychleji. Apple také představil optimalizaci pro to, kdy je systém nabit, čímž je zařízení iOS rychlejší, když potřebujete nejvyšší výkon. Na modelech iPhone X (a nadcházející modely Xs a Xs Max) se nacházejí nové znaky Animoji (Duch, Koala, Tygr a T-Rex) společně s „Memoji“. Siri je inteligentnější než kdy jindy. Společnost Apple sestavila komplexní nástroj pro správu času nazvaný „Čas u obrazovky“, který vám umožní sledovat, kolik času strávíte v aplikacích na vašem iPhonu a iPadu. Těšit se můžete i na seskupená oznámení a mnoho dalšího.

watchOS 5 je také významnou aktualizací a představuje soutěže aktivit, kde můžete soutěžit s přáteli, abyste získali body, dosáhli cílů v oblasti fitness a získali ocenění. K dispozici je nová aplikace Walkie-Talkie pro rychlou komunikaci s lidmi, s nimiž mluvíte nejvíce, a bylo zde zahrnuto automatické rozpoznání cvičení, které usnadňuje zahájení a zastavení tréninku, pokud jste na to zapomněli. Siri Shortcuts, nová funkce, která umožňuje vytvářet automatizace a klávesové zkratky se všemi aplikacemi, je nyní také k dispozici. Dále je zde aplikace Podcasty a několik nových ciferníků. Aktualizace watchOS 5 běží na všech modelech Apple Watch Series 1, Series 2 a Series 3, ale není k dispozici pro první generaci Series 0.

tvOS 12 zavádí dlouho očekávanou podporu pro zvuk Dolby Atmos s vyšší kvalitou a společnost Apple přidává podporu Dolby Atmos i do určitého obsahu iTunes. Zákazníci iTunes, kteří již dříve zakoupili filmy, které získají podporu Dolby Atmos, uvidí bezplatné aktualizace svých titulů. Další vylepšení související s tvOS zahrnuje automatické vyplňování hesel z iPhone. K dispozici jsou i nové spořiče obrazovky.

Spolu s vydáním těchto aktualizací společnost Apple také vydala nový software verze 12, který je určen pro HomePod. Jak uvedl generální ředitel společnosti Apple Tim Cook během akce „Gather Round“ minulou středu, aktualizace softwaru přináší několik nových funkcí, na které všichni uživatelé již dlouho čekali. Aktualizace umožňuje používat Siri pro vyhledání oblíbených písní pomocí textů písní a umožňuje vytvářet více časovačů. Umožňuje také přijímat telefonní hovory přímo z HomePodu. Aktualizace se nainstaluje automaticky.

Aktualizace softwaru nainstalujete zde:

  • macOS High Sierra 10.13.3 – Mac App Store > Aktualizace softwaru
  • iOS 11.2.6 – Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru
  • watchOS 4.2.3 – aplikace Watch v iPhonu > Obecné > Aktualizace softwaru
  • tvOS 11.2.6 – Nastavení > Aktualizace softwaru
Zdroj: macrumors.com