Apple dnes vydal tvOS 12.0.1 a novou verzi operačního systému pro Mac, macOS Mojave. V dnešním článku se podíváme, na co všechno se můžeme těšit a jak si tyto aktualizace můžete nainstalovat.



Není jasné, co je v tvOS 12.0.1 k dispozici, ale vzhledem k tomu, že to je menší aktualizace 12.x.x, je pravděpodobné, že byla vydána jako reakce na problémy zjištěné v tvOS 12. macOS Mojave je významná aktualizace softwaru macOS, která představuje nový tmavý režim v celém systému. Uživatelé si mohou vybrat mezi světlým tématem nebo novým tmavým, který změní barvu doku, menu, aplikace a dalších. Doprovázen je dynamickými tapety, tedy tapety, které se v průběhu dne jemně mění tak, aby napodobovaly slunce na obloze venku.

macOS Mojave také zahrnuje Stacks, novou funkci, která udržuje soubory na ploše přehledné a organizované, aby omezily nepořádek. Okno Finder obsahuje novější verzi pro fotografie a dokumenty, postranní panel pro snadnější navigaci, upravenou možnost Quick Look pro rychlou úpravu dokumentů a rychlé akce, takže můžete dělat více v okně Finder než kdy předtím.

Snímky lze nyní editovat pomocí vestavěných nástrojů a nových možností správy. Užitečná nová funkce, umožňuje importovat fotografie a dokumenty přímo z iPhonu nebo iPadu do počítače Mac.

Aplikace Apple News, Domácnost a Diktafon byly vydány z iOS do macOS a Apple zavedl několik nových ochranných opatření, vaše data jsou bezpečnější než kdy jindy.

Apple přidal do macOS Mojave upravený Mac App Store, který usnadňuje objevování aplikací s vybranou sekcí a specifických kategorií pro hry, kreativní aplikace, aplikace pro produktivitu, aplikace pro vývojáře a další.

macOS Mojave měl zpočátku zahrnout funkci skupinového volání ve FaceTime, který zahrnuje podporu až pro 32 osob najednou, ale nakonec byla odstraněna a vložena bude zpět do budoucí aktualizace.

macOS Mojave je kompatibilní s následujícími počítači:

  • MacBook (začátek 2015 nebo novější)
  • MacBook Air (v polovině roku 2012 nebo novější)
  • MacBook Pro (v polovině roku 2012 nebo novější)
  • Mac mini (konec roku 2012 nebo novější)
  • iMac (konec roku 2012 nebo novější)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (konec roku 2013 plus modely v polovině roku 2010 a v polovině roku 2012 s doporučeným GPU s technologií Metal)

Jak instalovat:

tvOS:

  • Systém -> Aktualizace softwaru. Majitelům Apple TV, kteří mají zapnutou automatickou aktualizaci softwaru se nainstaluje automaticky.

macOS Mojave:

  • macOS Mojave lze stáhnout z Mac App Store nebo před odkaz ke stažení zde.
Zdroj: macrumors.com