Nová zpráva, kterou dnes ráno sdíleli Mark Gurman a Ian King z Bloombergu, se zabývá cenovou strategií společnosti Apple pro úložný prostor na iPhone Xs a iPhone Xs Max. Konkrétně Bloomberg uvádí, že největší „upsell“ pro iPhone Xs a Xs Max je nová možnost 512GB.



Je to nejvyšší kapacita, kterou Apple vydal. Apple účtuje zákazníkům mnohem víc za úložné čipy NAND. Analytik společnosti IHS Markit, Wayne Lam, vysvětluje, že úložiště stojí Apple přibližně 25 centů za gigabajt a společnost účtuje zákazníkům přibližně 78 centů za gigabajt. Z tohoto důvodu Lam uvádí, že úložiště je absolutně nejvýnosnějším v iPhonu. Co se týče příjmů, odhaduje se, že díky volbě 512 GB Apple vydělá o 241 dolarů více než u úložiště 64GB, nárůst se odhaduje na 107 dolarů mezi nejvyšší a nejnižší úrovní úložiště v loňském iPhone X.

„Úložiště je jednou z jejich předností, která vytváří více příjmů, a je to zisková funkce,“ říká Wayne Lam, analytik výzkumné laboratoře IHS Markit Ltd. „Přitom přídání více prostoru nezabere moc práce, znamená to pouze výměnu čipu,“ dodává. S větším úložištěm mohou uživatelé ukládat na svých iPhonech více fotografií, videí, dokumentů, hudby, filmů, podcastů, knih a dalších, aniž by se museli starat o odstranění starých položek pro větší prostor. Samozřejmě, Apple nabízí také možnost zakoupit si iCloud úložiště.

Zdroj: macrumors.com