Waze začal testovat v beta verzi integraci CarPlay. Nyní někdo poslal screenshoty aplikace Google Maps v beta veri, která obsahuje integraci se systémem CarPlay také (CarPlay je nová funkce dostupná v systému iOS 12).



Aplikace navigací třetích stran používají základní vrstvu, která je vykreslena a překryta standardními ovládacími prvky CarPlay. Můžete vidět, jak to funguje na obrázcích níže. Dlaždice s šipkami a mapy jsou vykresleny pomocí Google. Je zřejmé, že základním zdrojem dat je také Google. Ovládací prvek D-Pad slouží k ručnímu posunutí mapy a k provedení hlasového vyhledávání. Aplikace používá standardní ovládací prvky panelu nástrojů CarPlay pro přidání cílů nebo přístup k obrazovce nastavení. Obrazovka nastavení je panel s celou obrazovkou, který opět obsahuje známé rozložení akcí, jako přepínače, pro trasu bez dálnice a mýtného.

Přidat cíl obsahuje akce pro nedávné vyhledávání, významná místa jako doma a práce a body zájmu, jako jsou čerpací stanice. Bohužel beta verze aplikace Google Maps není dostupná pro veřejnost a zatím se neví, kdy bude. Uživatelé budou muset aktualizovat svá zařízení na systém iOS 12. Poté budou muset počkat na aplikace třetích stran, aby uvolnili aktualizace do App Store, které podporují nové rozhraní CarPlay. Vzhledem k tomu, že společnost Apple představovala služby Google Maps v WWDC, očekávali bychom, že se dostaví poměrně brzy – ačkoli je nepravděpodobné, že by to bylo v první den.

Zdroj: 9to5mac.com