Dropbox dnes oznámila, že je v aplikaci je nyní k dispozici nový vyhledávač Nautilus ML, který nabízí uživatelům výkonnější vyhledávání než kdykoli předtím. Inženýrský tým společnosti Dropbox také sdílel specifika týkající se vyhledávače.



Dropbox podrobně popsal v příspěvku na blogu některé výzvy, pokud jde o vyhledávání na jeho platformě. „Hledání představuje jedinečnou výzvu, pokud jde o Dropbox kvůli naší rozsáhlé škále – stovek miliard kusů obsahu – a také kvůli potřebě poskytovat personalizované vyhledávání každému z našich registrovaných uživatelů.“ Dalším problémem, pokud jde o vyhledávání, je, jak často se mění obsah Dropboxu. Inženýrský tým měl čtyři hlavní cíle při vývoji nového vyhledávače.

Poskytnout špičkový výkon a spolehlivost ve své třídě, základnu pro vložení inteligentních prvků hodnocení a vyhledávání dokumentů a flexibilní systém, který by umožnil snadné přizpůsobení  dokumentů. „Stejně jako u každého systému, který spravuje obsah našich uživatelů, náš vyhledávací systém potřeboval rychle a spolehlivě splnit tyto cíle a se silnými zárukami, aby zachoval soukromí údajů našich uživatelů.“

Zdroj: 9to5mac.com