Společnost eBay vytvořila novou technologii, kterou nazývá „HeadGaze“. Ta sleduje pohyb hlavy uživatele přes kameru TrueDepth a ARKit, což jsou funkce, které jsou k dispozici v iPhone X. Díky tomu je možné používat eBay bez dotyku obrazovky.



Technologii vytvořil Muratcan Cicek, který trpí motorickým postižením a který hledal způsob, jak nakupovat online. Tým společnosti eBay vytvořil model, který sleduje hlavu uživatele pomocí 3D informací z ARKit a vytváří virtuální kurzor, který sleduje pohyb hlavy v každém směru. Poté se na displeji aktivují tlačítka, která pracují v závislosti na tom, jak dlouho je kurzor na jednom místě. Tato tlačítka mohou provádět akce, jako je posouvání dolů, přesouvání na jinou stránku, výběr produktu ke koupi atd., to vše aniž byste se dotýkali obrazovky. Cicek říká, že modularní návrh kódu technologie umožní vývojářům snadno integrovat funkce HeadGaze do stávajících nebo budoucích aplikací.

„V letošním roce jsem jako součást mé stáže na eBayi můj tým a já vyvinuli technologii HeadGaze, technologii opakovaně použitelnou, která sleduje pohyb hlavy na vašem iPhonu X, technologie je dostupná prostřednictvím open source na GitHub.com. HeadGaze vám umožňuje ovlivňovat telefon pouze jemnými pohyby hlavy.“ eBay vyvinula aplikaci nazvanou „HeadSwipe“ jako způsob testování technologie HeadGaze. HeadSwipe je zaměřen na procházení a nákup předmětů v eBay a lze ho plně ovládat prostřednictvím pohybů hlavy. Jak HeadGaze, tak HeadSwipe jsou k dispozici na platformě GitHub.

Zdroj: macrumors.com