Hráči hry Fortnite poukázali na Redditu a Twitteru na problémy s výkonem v iOS, a to v souvislosti s novou událostí „High Stakes“. Někteří hráči hru dokonce nazvali jako nehratelnou během posledních 12 hodin.



Společnost Epic Games dnes ráno reagovala na tyto stížnosti hráčů a uvedla, že je si vědoma problémů s výkonemv zařízení iOS a že začala pracovat na opravě, která bude v aktualizaci co nejdříve. Aktualizace je nyní testována interně, ale nebylo vydáno žádné oznámení, kdy bude zveřejněna. „Víme, že výkon hry v iOS je ve špatném stavu, ale chceme vám oznámit, že jsme problémy vyřešili a co nejdříve pracujeme na tom, abychom vydali aktualizaci. Budeme vás informovat, jakmile tomu tak bude.“, uvedla společnost v reakci.

Fortnite v systému iOS je oblíbenou mobilní alternativou, která nabízí uživatelům možnost hrát známý režim „Battle Royale“ na cestách. Fortnite byla zpočátku spuštěna jako beta verze pro iOS v březnu a poté se v dubnu rozšířila. Aplikace pro telefony jsou zaměřeny výhradně na režim Fortvine PvP Battle Royale, ale verze pro PC a konzoly zahrnují také režim PvE nazvaný Save the World. Nedávno se objevily zprávy o tom, že Epic Games pracuje na verzi hry Fortnite pro Apple TV, ale společnost potvrdila, že to není pravda.

Zdroj: macrumors.com