Filmová služba MoviePass se objevila v další kontroverzní diskusi. Tentokrát znovu aktivuje účty zrušené uživatelem bez souhlasu. Tato taktika byla poprvé oznámena společností Engadget a MoviePass jej nazývá testem pro vybranou skupinu uživatelů.



Bývalí předplatitelé služby MoviePass si na Twitteru a Redditu stěžovali na tuto taktiku. Společnost MoviePass v podstatě informuje bývalé zákazníky e-mailem, že jsou součástí testovací skupiny. Pokud uživatelé svůj účet obnoví, obdrží plán neomezených filmů, který jim umožní získat až jeden nový film denně. E-mail s více odstavci vysvětluje, že uživatelé budou automaticky přihlášeni k tomuto plánu, pokud ho do daného termínu nezruší a bude jim služba účtována.

Pokud vám takový e-mail přijde a vy se rozhodnete službu nevyužít musíte se odhlásit do 4. října 21:00 EDT. Pokud tento plán využijete, stát vás bude 9,95 dolarů za měsíc a platba se bude ztrhávat z vaší kreditní karty od pátku 5. října 2018. Skutečnost, že společnost MoviePass automaticky obnovuje účty, bez vědomí uživatele, jsou samy o sobě neetickou taktikou. Společnost za posledních několik měsíců čelila spoustě sporů a tohle je něco, co se spoustě uživatelům rozhodně líbit nebude.

 

Zdroj: 9to5mac.com