Dodavatel objektivu v iPhonech Largan Precision vyvíjí speciální černou vrstvu pro čočky předního fotoaparátu, uvedl Jeff Pu, analytik čínské investiční firmy GF Securities.



Výzkumná zpráva, kterou sdílí tchajwanské publikace Economic Daily News a MoneyDJ, tvrdí, že jeden nebo dva výrobci telefonů by mohli tuto technologii přijmout již v roce 2020. Vzhledem k tomu, že Largan již spolupracuje s Apple, spekuluje se, že by se mohla použít i do budoucích iPhonů. Přeložená verze zprávy Economic Daily News říká, že speciální vrstva by umožnila objektivu přední kamery být neviditelná. Překlad zprávy MoneyDJ říká, že vrstva bude čistě černá, čímž eliminuje malé skvrny, jako jsou viditelné na iPhone X a novějším.

Přední objektiv fotoaparátu již skvěle padne do zářezu, ale je viditelný z určitých úhlů a světelných podmínek. Zvláštní nátěr by pravděpodobně činil objektiv zcela neviditelný. Jony Ive už dlouho snil o iPhone, který připomíná jedinou celou část skla a skrytí předního objektivu fotoaparátu by byl dalším krokem k tomuto cíli, i když to zní jako nepatrná změna.

Zdroj: macrumors.com