Podle průzkumu provedeného společností DigiTimes by se do konce roku 2018 mohlo prodat 85 milionů kusů nových modelů iPhone. Více než polovinu prodeje by měl tvořit právě iPhone Xr, který bude cenově příznivější.



Dodávky LCD displeje o velikosti 6,1-palce představují více než 50% zásilek, ačkoli dostupnost zařízení iPhone Xr bude až od 26. října, zatím co iPhone Xs a Xs Max budou dostupná již od 21. září.

Celkové dodávky iPhone – včetně modelů starší generace – se očekávají v druhé polovině roku 2018 na úrovni 127 milionů, což představuje „mírný růst“ mobilního podnikání tech giantů. Zatím, celkový příjem Apple pravděpodobně dosáhne ve druhém pololetí téměř 100 miliard dolarů, což je o 10 procent více než v předchozím roce. iPhone Xr má nižší rozlišení, je vybaven LCD displejem Liquid Retina s širokým barevným odstupem a podporou True Tone a stejným designem na celém displeji jako iPhone Xs a Xs Max, které mají OLED displej. Dodává se v barvách bílá, černá, modrá, korálově červená, žlutá a červená, s úložnou kapacitou 64 GB, 128 GB a 256 GB.

Zdroj: macrumors.com