Možnost připojení více monitorů DisplayLink je v systému macOS Mojave plně funkční poté, co v pozdějších verzích systému macOS High Sierra nebyla k dispozici. Tato technologie pracuje od 30. července, uvedl DisplayLink.



Společnost v současné době testuje beta verzi svého softwaru v5.0 a říká, že plánuje uvolnit dokončenou verzi, až bude k dispozici i macOS Mojave. Uvolnění macOS Mojave 10.13.4 v dubnu přerušilo nastavení multimediálních zařízení založených na DisplayLink, což způsobilo, že obrazovky zmizely. Problém přetrvával do verze 10.13.6, přestože sekundární funkce jako zvuk a Ethernet by měly fungovat. V tomto období DisplayLink povzbudil uživatele, aby používali software v4.3, který má řešení umožňující jeden rozšířený displej.

DisplayLink se stala základní technologií v oblasti výpočetní techniky, používanou u některých monitorů, doků a dalších adaptérů připojených k USB. Umožňuje lidem vytvářet video přes USB, místo aby museli spoléhat pouze na formáty jako HDMI a DisplayPort. DisplayLink nemá žádný vztah k alternativním režimům v protokolu USB-C umožňující připojení HDMI a DisplayPort nebo porty pro výstup videa v doku Thunderbolt 3.

Zdroj: appleinsider.com