Obdrželi jsme několik zpráv od majitelů iPhone Xs a iPhone Xs Max, kteří si všimli, že se jejich telefony nenabíjejí, když je obrazovka vypnutá. Dotyčení uživatelé zjistili, že musí zajistit, aby obrazovka byla zapnutá, poté se telefon začne nabíjet.



Tento problém byl zvýrazněn ve videu od UnboxTherapy, který opakuje test nabíjení na 8 různých modelech iPhone Xs. Většina telefonů vykazuje problém – zařízení nereagují na kabel, který je připojen tak, jak by měl, až po probuzení obrazovky. Typicky, když připojujete iPhone pomocí kabelu, obrazovka se rozsvítí, jakmile se začne nabíjet s indikátorem stavu baterie, který je viditelný na uzamčené obrazovce. Některá zařízení se nenabíjejí, až po probuzení obrazovky, jiné po probuzení a až kabel odpojíte a zapojíte zpět.

Není jasné, zda se jedná o hardwarový nebo softwarový problém. Zdá se, že to nemá vliv na každý iPhone Xs, takže by se mohlo jednat o hardwarový problém s přerušovaným problémem s firmwarem. Lidé, kterých se tento problém týká, naznačují, že iPhone pracuje s bezdrátovými nabíjecími podložkami normálně. Někteří lidé poukázali na to, že příčinou je omezený režim USB. Bezpečnostní opatření vynucená tímto režimem by však neměla v žádném případě ovlivnit jednoduché nástroje. Budeme muset čekat na Apple, aby objasnil, co se děje.

Zdroj: 9to5mac.com