Vydání watchOS 5 se již blíží a bude obsahovat spoustu úžasných nových funkcí. Takže si pojďme představit některé z těchto nových vzrušujících vlastností a ukázat proč dělají Apple Watch lepší než kdy jindy.



Za prvé, máme špatné zprávy pro majitele původních Apple Watch, někdy nazývaných Series 0, protože nebudou moci využívat watchOS 5 na svých zařízeních. Operační systém je podporován pouze u modelů Series 1 a novějších, včetně očekávaného Apple Watch Series 4.

Podcasty a zvuk
Funkce, ze které jsem nejvíce nadšená, je aplikace Podcasty, která konečně přichází i do Apple Watch. Pokud vlastníte AirPods, bude poslech ještě lepší, obzvláště proto, že můžete upravit hlasitost AirPods pomocí korunky.

Nejlepší věc v aplikaci Podcasty je, že vaše oblíbené seriály jsou neustále aktualizovány novými epizodami a můžete je dokonce streamovat přes LTE, pokud to váš Apple Watch podporuje. Můžete snadno přeskakovat zpět a vpřed a změnit rychlost přehrávání, stejně jako na svém iPhonu. Podcasty také přicházejí s vlastní komplikací, takže se můžete dostat do aplikace přímo z vašeho ciferníku. K dispozici je také nová funkce pro vývojáře, která umožňuje, aby hudba a audioknihy z aplikací, jako jsou Pandora a Audible, byly synchronizovány s Apple Watch pro přehrávání offline, aniž byste museli mít poblíž iPhone. Siri může být dokonce použita k vyhledání jakékoliv epizody, což nás vede k další úžasné funkci watchOS 5.

Raise to Speak a Siri
Teď stačí jen zvednout zápěstí a říct Siri, aby zahájila 30 minutový běh venku bez hlasové výzvy. To je užitečné pro každého, kdo nechce mluvit se svým digitálním asistentem na veřejnosti, a těm, kteří se chtějí dostat do funkce co nejrychleji.

Siri nyní zjistí, co děláte během vašeho dne, proaktivně navrhuje relevantní obsah a zkratky ve správný čas a místo po celý den a funguje také s vašimi oblíbenými aplikacemi třetích stran. Můžete dokonce získat výsledky skóre vašeho oblíbeného sportovního týmu přímo na Apple Watch.

Fitness
Co když jste člověk, který neustále zapomíná začít cvičit? WatchOS 5 obsahuje novou funkci automatického rozpoznání cvičení, která vás upozorní na zahájení tréninku.

Nová funkce umožňuje pozvat přátele na 7denní výzvu. Poté, co váš přítel přijme vaši pozvánku, oba uživatelé získají body v závislosti na procentuálním počtu kroužků, které uzavřou každý den. Můžete vidět pokrok v soutěži kdykoli a přijímat upozornění, když jste pozadu. Po ukončení soutěže získáte dokonce cenu. Apple také přidal několik dalších tréninkových cvičení, jako je jóga a pěší turistika, což je skvělé, protože mám ráda turistiku a barometrický výškoměr Apple Watch Series 3 ukazuje, jak vysoko jste vylezli.

Walkie-Talkie
V této funkci jednoduše stiskněte tlačítko, řeknete rychlou zprávu a uvolněte, až budete hotovi. Zprávu může příjemce okamžitě přehrát. Chcete-li začít, otevřete aplikaci, vyberte kontakt a pošlete mu pozvánku. Jakmile ji přijme, jste připraveni začít odesílat a přijímat zvukové zprávy. Můžete také udržovat svou konverzaci soukromou pomocí AirPods nebo jiných sluchátek Bluetooth. Vyzkoušeli jsme to a zjistili jsme, že to fungovalo neuvěřitelně dobře, a to i v beta verzi.

Další vylepšení
Díky watchOS 5 nyní můžete reagovat na oznámení, aniž byste museli otevřít příslušnou aplikaci. Díky tomu je mnohem snazší provádět rychlé úkoly. Jedním z nejlepších vlastností, které přichází do iOS 12, je seskupení oznámení a stejná funkce přichází do Apple Watch. Místo toho, abyste viděli rozsáhlý seznam upozornění na zprávy, jsou seskupeni do jednoho oznámení, které můžete odstranit nebo otevřít pro podrobnější zobrazení.

Zdroj: appleinsider.com