Jednou z funkcí, kterou umělci již dlouho v Apple Music očekávají je možnost upravit si profilové fotografie, což je hlavní fotka umělce, která se objeví, když ho někdo vyhledá v iTunes nebo Apple Music a také nahoře na profilu umělce.



Apple nedávno vydal aktualizaci „Apple Music for Artists“, která obsahuje přesně tuto možnost. Nová funkce přichází spolu se zvětšenými fotografiemi, které se objeví v iOS 12.

Jak to funguje?

Některé nahrávací společnosti měli možnost změnit obrázek umělce prostřednictvím rozhraní společnosti Apple, ale na rozdíl od Spotify, Apple nedal možnost umělcům, aby to udělali sami. To znamenalo, že spousta nezávislých umělců jednoduše dostala pouze výchozí ikonu mikrofonu. Nyní v beta verzi aplikace Apple Music for Artists je na kartě Spravovat nová funkce odesílání fotek. Odtud mohou umělci (nebo někdo s oprávněním spravovat účet umělce) snadno odeslat nový profilový obrázek. Apple uvádí, že obrázek musí mít velikost nejméně 2400×2400.

Jakmile je nahrán obrázek, Apple vám umožní upravit oříznutí a zobrazí náhled toho, jak to bude vypadat na různých místech v Apple Music.

Když jste s výsledkem spokojeni, můžete ho poslat Apple ke kontrole. Apple neuvádí, jak dlouho může tento proces v průměru trvat, ale je hezké, že umělci mají nyní možnost nahrát vlastní obrázky a také je změnit, kdykoli chtějí.

Apple Music for Artists beta je platforma, která umožňuje umělcům sledovat detailní analýzy týkající se jejich hudby a fanoušků. Nahrávání obrázků je první funkce mimo tato data, kterou poskytuje nový panel.

Zdroj: 9to5mac.com