Apple oficiálně oznámil Apple Keynote Event na 12. září v divadle Steva Jobse. Očekává se, že událost bude plná nových oznámení o různých nových produktech, a také o novém iPhonu XS.



V dnešním článku si ukážeme seznam všeho, co zatím víme o iPhonu XS.

Název
Tento týden se konečně podařilo potvrdit pojmenování. Po mnoha spekulacích bude nový iPhone označován jako iPhone XS – vyslovovaný iPhone Ten S. Dále zpráva od Bloomberg naznačuje, že Apple uvažuje o zrušení značky „Plus“. To by znamenalo, že Apple používá  jedno pojmenování pro dvě velikosti obrazovky.

Velikost obrazovky
Pokud jde o velikost obrazovky, iPhone XS bude k dispozici ve dvou variantách: 5,8-palcové a 6,5palcové, z nichž oba budou používat OLED displeje. Neočekáváme žádné změny tvaru. Pokud jde o technologii zobrazení, měli bychom očekávat stejné rozlišení 2435×1125 s rozlišením 458 PPI.

Schémata dodavatelského řetězce naznačují, že 6,5 palcový iPhone XS bude měřit v rozměrech 157,53 mm, 77,44 mm o tloušťce 7,85 mm, což je menší než iPhone 8 Plus. U 6,5-palcového zařízení Bloomberg uvádí, že může mít rozlíšení 1242×2688, což by znamenalo 458 PPI. Větší displej nabídne podporu nových softwarových funkcí. 6,5-palcový iPhone může podporovat více aplikací, které zobrazují více informací a podrobností v jednom pohledu.

Výkon
Obě varianty iPhonu XS budou obsahovat procesor Apple A12. Je to první procesor postavený na 7-nanometrovém designu, který umožňuje vylepšení rychlosti v menším a efektivnějším balíčku – doufejme, že povede i ke zlepšení výkonu baterií. Očekává se, že výkonnost bude pro iPhone XS hlavním cílem. Reportáž v tomto týdnu naznačuje, že se Apple výrazně zaměřil na zlepšení výkonu a benchmarky naznačují, že došlo k nárůstu 4 GB paměti RAM (ve srovnání s 3GB v iPhonu X).

Fotoaparát
Fotoaparát je v tomto roce dalším tématem pro Apple. Ačkoli některé zprávy naznačovaly, že Apple by mohl vydat v letošním roce iPhone s 3 objektivy, zdá se, že to nebude pravda. Nicméně Bloomberg naznačuje, že iPhone XS bude představovat značné vylepšení fotoaparátu – s tím, že právě výkonnost bude v letošním roce hlavní změnou. Budeme ale muset počkat až do konce tohoto měsíce, abychom věděli něco konkrétního.

Barvy
iPhone XS, na rozdíl od svého předchůdce, bude nabízen v nové variantě zlaté barvy. Zatímco Apple testoval tuto barvu už pro iPhone X, nebyla nakonec nikdy zveřejněna.  Získaný obrázek zobrazuje iPhone XS ve zlaté barvě, se zlatými okraji z nerezové oceli a černým čelem. iPhone XS samozřejmě bude také k dispozici v tradičních stříbrných a šedých barvách.

Cena
iPhone XS s 5,8palcovým displejem by mohl stát 899 dolarů. Model o rozměrech 6,5-palců bude pravděpodobně začínat na ceně 999 dolarů. Ceny se těžko předvídají před oznámením společnosti Apple – a mohly by se změnit na poslední chvíli – ale zdá se, že to je nejpravděpodobnější výsledek.

Dostupnost
Apple oficiálně představí Phone XS na Apple Keynote Event 12. září, což je za méně než dva týdny. Předběžná objednávka bude zahájena v pátek 14. září, s dostupností od 21. září.

Zdroj: 9to5mac.com