iPhone Xs, Xs Max a nadcházející Xr jsou vybaveny novou funkcí Depth Control, která funguje prostřednictvím fotoaparátu, který zahrnuje nový procesor obrazových signálů, vylepšený snímač a čip A12 Bionic s novou generací Neural Engine.



Ovládání hloubky, které jsme představujeme ve videu níže, vám umožňuje rozmazání pozadí vašich fotek v režimu na výšku, čímž získáte větší kontrolu nad tím, jak se vaše snímky zobrazují.

K funkci lze přistupovat po pořízení snímku v režimu na výšku klepnutím na tlačítko Upravit v aplikaci Fotografie. V dolní části upravovacího rozhraní se zobrazí nový posuvník Hloubka, který slouží k úpravě rozmazání nebo hloubky ostrosti obrazu.

Větší clona způsobí více rozostřené pozadí a menší hloubku ostrosti, zatímco menší clona má za následek menší rozostřené pozadí.

Větší clona je reprezentována menším počtem, zatímco menší clona větším počtem. Takže v posuvníku, který se pohybuje od f/1,4 do f/16, f/1,4 je maximální rozostření, zatímco f/16 v podstatě eliminuje rozostření pozadí.

Ve výchozím nastavení všechny snímky v režimu na výšku na zařízeních iPhone Xs a Xs Max začínají na f/4.5 a odtud můžete pohybovat posuvníkem doleva nebo doprava a přidat více nebo méně rozostření pozadí. Možnost přizpůsobení hloubky ostrosti je užitečná, protože můžete vyladit přesně to, co chcete rozmazat, a můžete uložit některé fotografie, které by jinak měly rušivé detaily.

Ovládání hloubky je omezeno na snímky v režimu na výšku. V současné době je také úprava hloubky fotografie omezena na snímky, které již byly pořízeny, ale v iOS 12.1 to bude možné i v reálném čase.

Zdroj: macrumors.com