Jednou z hlavních funkcí iOS 12 je Čas u obrazovky, který umožňuje majitelům iPhonu omezit čas strávený používáním svých zařízení v závislosti na aplikaci. Mělo to pomoci hlavně rodičům ukládat omezení svým dětem.



Netrvalo to dlouho, než děti zjistily, jak tyto limity obejít. První možnost je že děti změnily čas zařízení. Není to ale jediný trik, který děti používají. „Nastavil jsem omezení pro  svého 7letého syna. Několik dní jsem měl pocit, že hraje o něco víc, než by měl, ale nemohl jsem zjistit, proč. Konečně dnes můj syn odhalil svůj trik: Když se vyčerpá limit a jeho hry se zamknou, vejde do App Store, stáhne dříve nainstalovanou (ale později odstraněnou) hru přes ikonu mraku a funguje bez omezení!“ 

Tomuto triku můžete předejít tím, že vypnete možnost Instalace aplikací – zabrání to ale také aktualizacím aplikací, včetně aktualizací zabezpečení, takže to není skvělé řešení. Někteří rodiče na to mají ale svoji jednoduchou metodu. „Vím, že můj syn je chytřejší než já. Prostě mu řeknu, kdy je čas na přestávku, předá mi iPad a je problém vyřešen,“ uvádí.

Zdroj: 9to5mac.com