Spoluzakladatelé společnosti Instagram Kevin Systrom a Mike Krieger opustili firmu Facebook. Podle lidí, kteří jsou obeznámeni se záležitostí oba odcházejí kvůli rostoucímu napětí mezi nimi a generálním ředitelem společnosti Facebook Markem Zuckerbergem.



V posledních měsících se Zuckerberg stále více věnuje Instagramu a spoléhá se na něj při plánování budoucnosti Facebooku. Společnost Facebook získala Instagram v roce 2012 a Systrom a Krieger dokázali udržet aplikaci pro sdílení fotografií nezávislou na Facebooku a zároveň rozšiřovali možnosti této sociální sítě. S letošním skandálem Cambridge Analytica se domníváme, že se Zuckerberg a Facebook nyní opírají o úspěch Instagramu, protože Facebook čelí neustálým bojům.

Adam Mosseri je nejpravděpodobnější nástupce Systroma a Kriegera. Prostřednictvím toho všeho se předpokládá, že Instagram bude méně nezávislý, než je nyní. Bez zakladatelů se společnost Instagram pravděpodobně stane pevněji integrovanou s Facebookem, čímž se stane produktovým oddělením v rámci větší společnosti než samostatným projektem, uvedli lidé.

Zdroj: macrumors.com