Společnost Apple odstranila řadu výsledků ze Siri návrhů poté, co společnost BuzzFeed upozornila na několik stránek vyhledaných pomocí Siri odkazující na šokující videa a nepravdivé informace.



Navrhované webové stránky jsou volitelnou funkcí v programu Safari, která zobrazuje návrhy na základě toho, co uživatel začne psát do vyhledávacího panelu prohlížeče. Výsledky jsou vyvíjeny společností Apple a mohou obsahovat odkazy pocházející z webů, jako je Wikipedia, YouTube a iTunes Store. Problémem je, že když uživatelé napsali, „Pizzagate“, funkce vrátila odkazy na videa YouTube, které zobrazovaly podomního prodejce Davida Seamana. Mimochodem, odkaz nefungoval, protože služba YouTube již dříve odstranila video za porušení smluvních podmínek služby YouTube.

Takže jakkoli se na to podíváte, návrhy společnosti Apple založené na algoritmech nedělají svou práci moc dobře. BuzzFeed informoval Apple o tomto a několik dalších nekvalitních Siri návrhů zdůrazněných v článku a společnost je od té doby odstranila. „Poskytujeme vyváženost, abychom pomohli vyhnout se nevhodným stránkám a odstraňujeme případné nevhodné návrhy vždy, jakmile o nich víme. Budeme i nadále usilovat o poskytování kvalitních výsledků a uživatelé mohou odesílat návrhy, které považují za nevhodné, na [email protected].“

Zdroj: macrumors.com