Apple nemá v úmyslu vrátit se k Touch ID do svojí řady iPhonů 2019, podle nové poznámky investorů, kterou dnes ráno sdílí analytik Ming-Chi Kuo. Místo toho je pravděpodobné, že Apple bude i nadále používat systém TrueDepth pro Face ID jako biometrickou metodu ověřování v iPhone a dalších zařízeních.



Podle analytika Kuo výrobci Android zařízení chtějí uvést technologii otisků prstů na displeji jako způsob, jak odlišit své zařízení od iPhonu. Všechny hlavní značky se systémem Android v současné době považují FOD za důležitou funkci, která se odlišuje od iPhone (očekáváme, že modely iPhone 2H19 nepodporují FOD). V loňském roce Kuo uvedl, že výrobci Androidu se nacházejí několik let pozadu, co se týče pokročilé technologie Face ID, která je v iPhonu.

Společnosti jako Samsung přijaly rozpoznávání obličeje, ale ne bezpečnou 3D verzi, jakou implementovala společnost Apple, což je pravděpodobně další důvod, proč se výrobci Android zaměřují na otisk prstu. V první polovině roku 2019 Kuo počítá se zvýšením výroby technologie otisků prstů u výrobců displejů s výraznými zlepšeními pro uživatelské zkušenosti. Očekává se, že Samsung, jeden z hlavních konkurentů společnosti Apple, během prvního čtvrtletí roku 2019 přijme technologie otisku prstů na displeji pro svůj Galaxy S10.

Zdroj: macrumors.com