Společnost VMware vydala Fusion 11, nejnovější verzi svého virtualizačního softwaru, s plnou podporou macOS Mojave a nejnovějšího Macu, včetně 18-core iMac Pro a 2018 MacBook Pro s šestijádrovým procesorem Intel Core i9.



Díky VMware Fusion, stejně jako díky konkurenčnímu softwaru Parallels Desktop, může běžet na Macu stovka operačních systémů, od nejnovějších verzí Windows 10 až po distribuce Linuxu, jako je Ubuntu. VMware uvádí, že Fusion 11 přináší mnoho nových funkcí a vylepšení platformy včetně aktualizovaného uživatelského rozhraní. Nová nabídka umožňuje uživatelům rychle přepínat mezi virtuálními počítači nebo vytvořit nový; změna režimů zobrazení, nastavení a snímků; nebo možnost spustit Windows pomocí jediného kliknutí.

Fusion 11 a Fusion 11 Pro jsou standardně vybaveny technologií Apple pro vykreslování grafiky na podporovaných počítačích, s přidanou kompatibilitou DirectX 10.1. Nová verze také umožňuje přizpůsobitelné ovládací prvky na Touch Baru na nejnovějších modelech MacBook Pro.

Existuje také vylepšení výkonu, zejména u virtuálních zařízení NVMe. Uživatelé mohou změnit svůj typ virtuálního disku na NVMe, čímž zvýší výkon na počítačích Mac vybavených úložištěm SSD. Mezitím byly provedeny bezpečnostní opravy a změny s cílem zmírnit hrozby jako Spectra a Meltdown. Společnost VMware uvádí na svých webových stránkách další nové funkce, včetně nové integrace Finder v horní části okna VM. Fusion 11 a Fusion 11 Pro jsou k dispozici za 79,99 dolarů a 159,99 dolarů prostřednictvím webových stránek společnosti VMware. Ceny a dostupnost se liší podle regionu.

Zdroj: macrumors.com