iPhone Xs a iPhone Xs Max zahrnují schopnost upravovat úroveň rozostření na fotografiích v režimu Portrét po jejich zachycení. Funkce Depth Control je nyní k dispozici ve vývojářské beta verzi iOS 12.1 pro iPhone Xs a iPhone Xs Max.



V iOS 12.0 můžete po zachycení statického obrazu v režimu Portrét upravit rozostření – není vyžadována žádná beta verze. Jednoduše klepněte na tlačítko Upravit v režimu fotografování na výšku a zobrazí se funkce, která obsahuje posuvník od f1.4 do f16. Čím vyšší je clona, tím menší je rozostření na fotografii.

Co je nového v beta verzi systému iOS 12.1 na iPhone Xs a iPhone Xs Max je schopnost provést tuto úpravu před vlastním pořízením fotografie. Vstupte do režimu Portrét v aplikaci Fotoaparát v systému iOS 12.1 a v pravém horním rohu hledáčku se objeví nové tlačítko „f“ (nebo levém horním rohu v orientaci na výšku). Klepněte na toto tlačítko a stejný posuvník pro nastavení úrovně simulované clony se objeví se stejnými volbami f1.4 až f16. Režim portrétu musí zaostřit na předmět, a pak můžete vidět změnu efektu rozostření v reálném čase.

f1.4 použijte pro nejvíce rozostření a f16 pro nejmenší. Úroveň hloubky můžete po úpravě snímku upravit, i když ručně nastavíte úroveň rozostření během pořizování (nebo můžete úplně odstranit rozostření bez ztráty dat). Úprava úrovně hloubky z hledáčku funguje v režimu Portrét se zadním i předním foťákem v systému iOS 12.1 beta. Očekáváme, že Apple pravděpodobně vydá aktualizaci softwaru všem zákazníkům v příštím měsíci.

Zdroj: 9to5mac.com