Před dvěma týdny společnost Facebook oznámila, že zjistila bezpečnostní chybu umožňující hackerům ukrást údaje z Facebooku z milionů účtů a dnes společnost sdílela další údaje o tom, co bylo zpřístupněno.



Hackeři využili bezpečnostní chyby v kódu funkce „Zobrazit jako“, která umožňuje lidem vidět, jak vypadá jejich profil, když se na něj dívá někdo jiný. Přístupové kódy, které hackeři získali, jsou v podstatě digitální klíče, které umožňují lidem zůstat přihlášeni k Facebooku. Podle Facebooku hackeři používali soubor účtů, které byly propojeny s přáteli z Facebooku. Automatizovaná technika byla použita k přesunu z účtu na účet, což jim umožnilo shromažďovat přístupové kódy v září 2018. Hackeři mohli získat příspěvky, seznamy přátel, skupiny a jména nedávných konverzací v Messengeru od 400 000 lidí. Hackeři nejprve použili svůj seznam přátel, aby ukradl přístupové kódy pro přibližně 30 milionů lidí.

Pro 15 milionů lidí měli útočníci přístup k jménu a kontaktním údajům, které obsahují telefonní číslo a e-mailovou adresu. Pro 14 milionů lidí měli hackeři přístup ke stejným informacím a dalším údajům, které obsahují uživatelské jméno, pohlaví, polohu, stav vztahu, náboženství, rodné město, aktuální město, datum narození, typy zařízení používaných pro přístup ke Facebooku, vzdělání, práce, posledních 10 míst, kde se přihlásili, webové stránky, kontakty, stránky, které sledují a 15 nejnovějších vyhledávání. Dalších 1 milion lidí mělo své přístupové kódy ukradené, ale nebyly získány žádné informace. FBI tento útok vyšetřuje.

Zdroj: macrumors.com